Hemgjord nutella

Idag blev det nutella till frukostvåfflorna. Det är enkelt att göra och jag föredrar det framför köpt nutella eftersom det inte är lika sött.
 



Ingredienser
200 g hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker
3 tsk salt
1 dl kakao
3 msk rapsolja
 
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Lägg dem i en handduk och rulla dem mot varandra så att så mycket som möjligt av skalet lossnar. Mixa hasselnötterna tills det börjar bli en pasta.
 
Blanda i de övriga ingredienserna och fortsätt mixa tills du har en jämn smet. Låt blandningen svalna och njut den på våfflor, riskakor eller varför inte på glass?
 
Frukost, Glutenfri, nutella, våfflor |
#1 - - Hanna:

Perfekt! Förutom florsockret. Får byta ut det mot något annat 😄

Svar: Testa att byta ut det mot dadlar!
Linn Grönkvist

myTaste.se
Upp