Enkel lax- och räksoppa

Ja, hur gör man då för att äta god mat som tar noll tid? Ibland vill man ha en enkel middag som är god. Då finns det en del genvägar att ta. Jag är egentligen emot halvfabrikat, men det har lanserats några olika gryt/såsbaser som det inte är så himla konstiga ingredienser i. Läs noga på förpackningen bara. Den här fisksoppan har sin grund på en sådan påse. Grunden är gjord på hummer- och skaldjursfond med saffran. Jag använde lite mer grädde än de rekommenderade och kryddade en hel del. Det blev förvånansvärt gott!
 
 
 
Recept
2-3 portioner
 
1 påse grytbas (med saffranssmak)
250 gram färsk lax
300 gram färska räkor
6 sparrisar
0,5 msk Skaldjursfond
1 tsk cayennepeppar
0,5 tsk paprikakrydda
1 kryddmått svartpeppar
1 kryddmått salt
1 msk smör
 
Skala räkorna och skär tärningar av laxen. Bryt av sparrisstjälkarna. (Om du bryter av stjälken på sparrisen istället för att skära med en kniv så får du bort den delen som kan kännas lite träig automatiskt.) Bryn smöret i en stekpanna och lägg i sparrisarna, krydda med havssalt. Det går ganska snabbt så stek dem snabbt på varje sida (tills de blir lite grönare) och stäng av plattan efter det, låt dem stå kvar på eftervärme. 
 
Blanda grytbasen med grädde i en kastrull och koka upp under omrörning. Krydda med cayennepeppar, paprikakrydda, svartpeppar och salt. Smaka av med skaldjursfond. När du tycker att smaken på soppan är bra, lägg i laxtärningarna. Rör försiktigt i grytan så att bitarna inte blir mosade. När laxbitarna precis börjar att skiva sig är soppan klar. Ta av grytan från plattan och servera i soppskålar. Nu är det dags att lägga i räkorna, som topping. De är redan klara att äta när man köper dem och om de kokas med i soppan finns det en risk att de blir lite sega i konsistensen. Dela sparrisarna i småbitar och lägg över räkorna. 
 
Så pimpar du ett halvfabrikat till att bli en väl godkänd middag. Lycka till!
 
Glutenfri, Middag, Saffran, receptfavoriter, soppa | enkel middag, fisksoppa, glutenfri, lax, laxsoppa, middag, räkor, räksoppa, skaldjurssoppa, soppa, sparris |
myTaste.se
Upp