Glutenfri paj med bär
Ursprungsreceptet är gjort på vetemjöl, men jag fick fram en bra blandning istället med mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk. Så numera finns Mormor Guns bärpaj även i en glutenfri variant!

3 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl mandelmjöl
0,8 dl kokosmjöl
0,2 dl fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
4-5 dl bär/frukt
Smör
Råsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda i dem i smeten.
Häll smeten i en ugnsform, häll över bären i mitten av formen. Hyvla smör tunnt med en osthyvel och placera ut över kakan. Strö över ett tunnt lager med råsocker. Låt stå i ugnen i 15-20 minuter. Den ska vara fast i mitten, då är den perfekt!

Kakan serveras med vispad grädde eller glass. Och om du vill testa att göra efter ursprungsreceptet så tar du bort kokos- och mandelmjölet samt fiberhusken och ersätter med 1,5 dl vanligt mjöl.
Ser supergod ut! Jag ska prova mormor Guns glutenfria recept 😋