Varma mackor med kantarellstuvning
Semestern är äntligen här! Min semester spenderas i Mariestad och idag har jag och min syster varit ute i skogen och plockat kantareller. Vi fick ihop precis lagom till fyra varma mackor med kantarellstuvning.
Ingredienser
Kantareller (Vi fick ihop två liter.)
50 gram smör
1,5 msk hackad persilja
2 dl riven ost
Glutenfria rostmackor (De på bilden kommer från Semper.)
Persilja till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Förväll kantarellerna så att all vätska försvinner. Stek kantarellerna i smör och krydda med salt och vitpeppar. När de börjar få färg, häll på ca 2 dl grädde och persilja. Låt koka så att grädden blir krämig.
Smöra glutenfria rostmackor, häll på stuvningen och strö över riven ost. In med dem i ugnen tills osten börjar bli gyllenbrun.


mums