Glutenfria lussebullar

 
Innan andra jäsningen.
 
Jag har hittat ett riktigt bra recept på glutenfria lussebullar. De blev riktigt saftiga och överraskande goda.
Jag har aldrig bakad glutenfria lussebullar förut, och receptet kommer från allergimat.com.
 
Mitt tips är att forma hälften av satsen till små bollar och vid servering doppa dem i smält smör och sedan i strösocker. Det är mycket godare än vanliga lussbullar. Och eftersom jag gör dem så små kan jag äta fler.
 
Ingredienser
25 g röd jäst, 
2 dl mjölk 3%, 
75 g smör, 
1 krm salt, 
3/4 dl strösocker, 
1 påse (1/2 g)saffran, 
1 msk fiberhusk, 
1 dl kesella 1%, 
1/2 ägg, 
ca 8-9 dl fin glutenfri mjölmix.
Pensla: 1/2 ägg och garnera med russin. Glutenfria Lussekatter 
 
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. 
2. Smält smöret. 
3. Tillsätt mjölk och låt de bli 37c. 
4. Häll degspadet över jästen och rör tills den har löst sig.
5. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla 10 min. 
6. Tillsätt kesella, stött saffran, socker, salt, det halva ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt i maskin. 
7. Låt jäsa övertäckt i bunken 30 min. Forma till lussebullar, eller min favorit, små bollar.
8. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 35 min. 
9. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin. 
10. Grädda i 250 c tills de är gyllene på ovansidan.
Allmänt |
myTaste.se
Upp