Italiensk kycklinggryta

 
Det här receptet är helt fantastiskt gott, perfekt mat till helgen när det gärna får vara lite lyxigare rätter.
Jag hittade det hos Mitt Kök, men har gjort om det lite. Här kommer min version.
 
Ingredienser:
  • 700 g kycklinginnerfilé
  • olivolja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl röd pesto
  • 1 burk svarta oliver
  • 8 avrunna soltorkade tomater i olja
  • 4 dl crème fraiche
  • finklippt färsk basilika
Stek kycklingen i salt och peppar. Hacka champinjonerna och löken. Plocka ur kycklingen när den nästan är färdig. (Den kokar med i såsen sen så då blir den helt färdigt.) Stek champinjonerna och löken tills löken är mjuk. Pressa vitlöken över och häll i pesto, oliver och soltorkade tomater. Blanda och stek i någon minut, häll sedan i créme fraiche. Låt såsen koka ihop innan du har i kycklingen igen. Låt grytan puttra på mellanvärme tills kycklingen är färdig och klipp färsk basilika över grytan. Jag serverar härligheten tillsammans med jasminris.
 
Ha en fantastisk fredag!
Middag | fredagsmys, glutenfritt, italienskt, kycklinggryta, oliver, soltorkade tomater, vitlök |
myTaste.se
Upp